Vinst och köp!

Fredag förmiddag och jag sitter och njuter på balkongen innan stundande eftermiddagspass. Har varit lite sämre väder och till och med regn igår så det är skönt med en varm dag igen.

Förmiddagen har hittills bjudit på ett köp i Clas Ohlson som sjönk rejält på dagens rapport för fjärde kvartalet. Köpte för 73,50 kr per aktie med en direktavkastning på 8,5 % på föreslagen utdelning.

Bolaget kommer dela ut mer än vinsten vilket inte är hållbart i längden men bolaget har kassa och är skuldfritt vad jag har förstått så är inte farligt i närtid. Men på sikt måste bolaget tjäna mer pengar och gör satsningar framåt för att kunna behålla och höja utdelningen och skapa värde för sina aktieägare.

Köpte aktier i Clas Ohlson för ett tag sedan, vill man läsa om mina tankar då, klicka här.

Kommentera gärna nedan eller på Instagram vad ni tror om Clas Ohlson på sikt?

Dessutom har vinsten från podden Aktiekompisar levererats hem idag vilken är superkul nu inför helgen. Jag har en annan bok som jag läser just nu men ska försöka läsa ut den och börja med Investeringsguiden under helgen! De skicka även med en extra bok till mig, ”Så här blir du miljonär i hängmattan”. Så stort tack till Unga Aktiesparare.

En reaktion till “Vinst och köp!

  1. Wow! Snyggt! Roligt med nya böcker! Hoppas du tycker om dem!! Såg Clas Ohlsons fall idag och blev lite sugen på att köpa några aktier. Vi får se! Ha en bra fredag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *