Aktieresan fortsätter efter uppnått delmål

Det är lite häftigt att jag började mitt aktiesparande för ungefär 5-6 år sedan och idag jämföra hur mycket mitt kapital och utdelning växt per år. Det trodde jag aldrig när jag startade men jag har hela tiden varit fast besluten om att köpa aktier och fonder varje månad samtidigt som jag hela tiden försöker lära mig mer genom att läsa böcker, bloggar och lyssna på poddar.

Det är inte bara kapitalet som har växt utan även kunskapen längs vägen. Jag gjorde saker för några år sedan som jag aldrig skulle göra idag och så kommer det garanterat vara när jag tänker tillbaka om ytterligare 5-6 år. Man utvecklas hela tiden och blir en bättre investerare längs vägen. Man blir aldrig fullärd och man inser ju mer man lär sig hur lite man egentligen kan.

Men genom att försöka utmana sig själv vilket det gäller, jobbet, när man är ute och springer eller sparar i aktier så tror jag att man hela tiden utvecklas och blir bättre. Jag gillar att sätta mål och delmål på mig själv och tävla för att nå dit. Det är ett sätt som passar mig bra.

Nu under veckan har jag nått ett av mina större delmål längs vägen vilket känns otroligt stort för mig. Målet handlar om utdelning och hur mycket utdelning jag har fått ihop sedan jag började anteckna utdelningarna 2015. Beloppet skulle jag absolut kunna skriva ut men jag tycker inte det har så stor betydelse egentligen. Alla har olika förutsättningar och olika mål och nu har jag nått ett av mina delmål längs vägen.

Att spara varje månad och återinvestera med ett fast beslutet mål har nu gjort att jag nått fram till mitt mål drygt 3 år senare. Känns som lång tid, men det har gått väldigt fort och jag har inte alls svårt att motivera mig för fortsatta mål längs vägen. Genom att köpa stora stabila och tråkiga bolag som jag förstår i olika branscher har gjort att resan har gått sakta men säkert framåt.

Mitt nästa riktigt stora mål är att jag ska få lika mycket i utdelning varje år som jag fått i total utdelning sedan 2015 fram till idag. Det är ett mål som ligger långt fram i tiden men jag kommer att nå det genom att fortsätta att jobba på och investera varje månad. När jag når det målet har jag lovat tjejen, som då kommer att vara min fru att vi ska göra något riktigt kul tillsammans. Så det ser jag verkligen fram emot.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *