Årets sista köp

Under gårdagen så fyllde jag på portföljen med en del av lönen i vanlig ordning. Några aktier blev inhandlade direkt men jag sparade även en del av pengarna till att kunna köpa några mer aktier i januari. Jag tycker det är bra att ha något att se fram emot.

Aktierna som jag köpte var:

  • AAK
  • Lundbergföretagen
  • Brookfield asset management

En samling av aktier där samtliga aktier hade under 2% direktavkastning. Så det var inte direkt några högutdelare som jag köpte men jag tror ändå att bolagen kommer vara bra att äga över tid.

Jag försöker bygga en portfölj som ska ge bra direktavkastning samtidigt som utdelningarna ska växa över tid och leverera en fin utdelningstillväxt. Huvudsyftet med gårdagens köp till portföljen är framförallt att bolagen ska växa utdelningarna över tid. De ger ju som sagt inte så hög direktavkastning just nu.

För resten av lönen kanske jag köper något med lite högre direktavkastning tänker jag. Igår hittade jag artikel på Placera som kan va en bra källa till inspiration, ”Aktierna med högst direktavkastning”. Kan vara en bra lista för att hitta aktier som man vill titta närmare på.

Köpte ni några aktier för lönen igår?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *