Avanza Global

Igår kväll lanserade Avanza världens billigaste globalfond med en avgift på endast 0,1%. Ruskigt bra av Avanza att släppa en globalfond med en så låg avgift, något som jag verkligen gillar.

Tanken blev direkt att jag ska justera mitt mångtaliga fondsparande och kommer att byta ut min nuvarande globalfond som är ”Swedbank Robur Access Global”. Den fonden sparar jag i hos Nordnet idag men framöver kommer jag att spara i Avanza Global hos Avanza istället.

Jag kommer fortsätta spara i superfonderna och de andra fonderna jag skrivit om tidigare precis som vanligt hos Nordnet. Vill man läsa om hur mitt månadssparande ser ut, klicka här.

Jag har inga problem med att ha flera konton hos olika aktörer, det viktigaste är att jag får de lägsta avgifterna för mitt sparande. Det kommer göra skillnad på min avkastning över tid. Dessutom finns det en funktion på Nordnets nya betasida där man kopplar upp sig mot Tink och kan se innehav hos andra banker. Då kan jag se och följa sparandet hos Avanza direkt från Nordnets hemsida vilket är smidigt.

Vill man läsa mer om fonden, klicka här.

Vad tycker ni om fonden och kommer ni köpa den? Kommentera gärna nedan!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *