Bli rik och fri med aktier!

Imorse hade senaste numret av Aktiespararen trillat ner i brevinkastet. En grym start på dagen med en bra tidning att läsa närmaste dagarna. På framsidan står det ”Bli vinnare på handelsbråket”. Det ska bli kul att läsa hur de analyserar ämnet och hur de tror att det kan påverka mig som investerare.

Det har blivit väldigt mycket läst i böcker sista tiden och jag läste nyligen ut boken ”Bli rik och fri med aktier” av Marcus Hernhag och Arne Talving. En bra och bok som berättar hur båda författarna har börjat från två tomma händer och nått ända fram till sina rikedomar.

Budskapet i boken är tydligt, alla kan bli miljonärer. De berättar på ett bra och pedagogiskt sätt genom hela boken så att alla förstår. Man får med sig bra spartips längs vägen och de berättar om deras egna strategier. Detta gjorde att jag hela tiden ville läsa mer ända tills boken var slut. Ett bra betyg helt enkelt och jag tycker absolut att boken är läsvärd!

Giller verkligen att läsa inspirerande böcker om aktier, investeringar och sparande. Är intressant att läsa hur andra har lyckats och vilken väg de tagit för att nå dit. Jag är fast besluten om hur jag ska göra för att nå mitt mål och har tidigare skrivit i ett inlägg hur jag sätter upp delmål längs vägen. För att läsa det klicka här!

Börsen har jag inte kollat på så mycket sista tiden, beror det på att utdelningarna blir förre? Att vädret har varit för fint? Eller helt enkelt att börsen har gått sidledes eller lite ner? Jag vet faktiskt inte men eftersom jag är långsiktig så får portföljen sköta sig själv medans jag inväntar lön som ska fylla på pengamaskinen.

Afound öppnade idag på Drottninggatan och tjejen passade på att tillsammans med massa andra människor trängas vid lunchtid. Ska själv besöka butiken under morgondagen tänkte jag för att se vad den har att erbjuda. Någon som varit där och fyndat?

Idag börjar fotbolls VM med öppningsmatch mellan Ryssland och Saudiarabien klockan 17:00. Det är skönt att det är lite sämre väder idag så jag kan se på matchen inomhus med gott samvete. Fotboll är ju ett stort intresse vid sidan av aktier och jag ser så många allsvenska matcher jag kan när favoritlaget spelar. Men ska bli kul att se på VM och hoppas på många bra fotbollsmatcher!

2 thoughts on “Bli rik och fri med aktier!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *