Bra intervju att kika på under helgen.

Fredag eftermiddag och jag har inte gjort några förändringar i portföljen senaste veckan. Börsen har gått lite tungt under veckan men den går ju alltid upp och ner. Fortsätter det ner någon vecka till så kan det bli prisvärt när man ska fylla på portföljen vid löning vilket är bra.

Jag har en gammal kollega och vän som hör av sig med jämna mellanrum för att prata aktier han ska köpa. Jag vill såklart inte att han ska göra dåliga affärer och jag försöker tänka efter noga när vi diskuterar.  Det är väldigt roligt och jag försöker alltid sätta på mig mina skeptiska glasögon när vi pratar bolag.

Jag måste själv försöka bli bättre på att diskutera med andra innan jag själv köper aktier, jag tror att jag precis som många andra har en tendens att bara hitta bra saker om bolagen man har i portföljen medans man egentligen borde leta felen. Tror det är bra att diskutera med någon som tänker annorlunda eller ställer rätt frågor. Är nog också bra att ta hjälpa av någon man litar på för att se över hela portföljen med jämna mellanrum. Då gör man nog antagligen fler bra affärer tror jag.

Under dagen så har jag kollat på en väldigt bra intervju av Arne Talving som jag rekommenderar er att kolla på. Även om jag inte investerar som ”Kavastu” så är han väldigt inspirerande att lyssna på. Det är bra att lyssna på och ta intryck från andra för att lära sig mer, framförallt personer som inte gör precis som jag själv.

Jag kan även rekommendera hans bok som jag läst och skriva om, vill ni läsa det inlägget klicka här.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *