Dagens inköp

Torsdagen den 25 Oktober och idag har jag passat på att fylla på portföljen med ett gäng aktier i samband med dagens lön. Swishade in pengarna på Nordnet när jag vaknade 04:40 imorse och gjorde sedan alla köpen direkt vid börsöppningen. Några av inköpskurserna blev ganska bra medans några blev mindre bra. Men jag är ändå nöjd över helheten och jag är väldigt nöjd med inköpen som bygger vidare på pengamaskinen. Dagens aktier och till vilket pris jag betalade ser ni på bilden nedan:

aktieköp.

 

 

Det blev lite extra inköp denna månaden eftersom jag fick in 2 löner på kontot idag. Det blir nog extra inköp även nästa månad eftersom semesterdagarna från gamla arbetsgivaren kommer att betalas ut då. Känns bra att fylla på lite extra nu när börsen är lite orolig och man får mer aktier för pengarna. Bra tajming att byta jobb helt enkelt.

Igår kväll bestämde jag mig för vilka aktier jag ville köpa idag och kollade inte så mycket på priset utan köpte de bolagen jag ville fylla på i. Det är framförallt investmentbolag jag fyllde på i idag, Industrivärden, Investor, Lifco, Latour och Svolder. Jag gillar inbyggda riskspridningen i investmentbolagen och att de brukar slå index över tid. Jag brukar använda hemsidan ibindex.se för att se hur stor rabatten är för tillfället och efter att ha kikat igår tyckte det var ett bra läge att fylla på nu.

Jag fyllde också på i Axfood som är ett bolag jag gillar och kursen har kommit ner ganska mycket senaste månaderna, ett bra läge att fylla på mer tänkte jag. Tänker väl egentligen samma sak med Holmen. Aktien har fallit mycket senaste tiden och jag vill äga bolaget långsiktigt tyckte att det var läge att fylla på mer nu helt enkelt. AAK har jag gillat länge men jag har köpt aktien med otroligt dålig tajming både förra inköpet men också idag när jag köpte aktien på dagens högsta kurs. Just nu har jag ingen stor position i bolaget men ska köpa på mig fler aktier med jämna mellanrum framöver.

Detta blev en summering av dagens affärer, har ni handlat några aktier idag? Kommentera gärna nedan!

 

 

One thought on “Dagens inköp

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *