”EN LITEN BOK SOM SLÅR AKTIEMARKNADEN”

Idag är det fredag och jag har precis vaknat upp till en 5 dagars ledighet. Känns skönt att få några lediga dagar och det passar väldigt bra att vara ledig nu eftersom det är två roliga fotbollsmatcher imorgon. Dels kvartsfinalen mellan Sverige och England men så drar även allsvenskan igång igen. Det kommer helt enkelt att bli mycket fotboll i helgen.

Har senaste dagarna läst ut boken som heter, ”En liten bok som slår aktiemarknaden” skriven av Joel Greenblatt. Jag hade inte hört talas om honom sedan tidigare men tänkte att jag ger honom chansen och det var verkligen bra investerad tid. Boken handlar om hans ”magiska formel” för att bli en långsiktig vinnare på börsen.

Han är pedagogisk och underhållande i sitt sätt att förklara sin ”magiska formel”. Jag gillar hur han i boken använder sig av liknelser för att förklara på ett enkelt sätt och så att alla som läser boken ska kunna förstå hans investeringsfilosofi. Det är egentligen en ganska enkel modell som han använder sig av för att slå aktiemarknaden och han kan verkligen bevisa att det funkar om man använder hans regler i boken.

Jag håller mig ju vanligtvis till min variant av utdelningsstrategi vilket jag kommer fortsätta med. Men efter att ha läst denna boken, som jag för övrigt blev helt fast i, så överväger jag att i framtiden ha en portfölj vid sidan av min primära för att prova den ”magiska formeln”.

Jag tycker alltid det är roligt att lära sig nya saker och utveckla mig själv som investerare. Jag vill alltid lära mig mer och vet att jag aldrig kommer att bli ”fullärd”. Därför var det nu kul att läsa en bok om något jag inte kände till sedan tidigare och lära mig en ny strategi.

Har ni läst boken och använder ni ”Magic Formula”?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *