Extrautdelning i Sampo

Sampo den finländska finanskoncernen som jag äger ett litet gäng aktier i planerar att ge en extrautdelning till sina aktieägare. För varje 10 aktier som man äger i Sampo så kommer man att bli tilldelad en Nordea-aktie i utdelning. Äger man färre än 10 aktier eller ett ojämnt antal så får man istället pengar på kontot.

Om styrelsen beslutar om extrautdelningen den 7 augusti, skulle x-dag för utdelningen bli den 8 augusti. Utdelningsdagen skulle bli den 12 augusti för Nordea aktierna och 16 augusti för kontant ersättning om jag tolkat pressmeddelandet rätt.

Anledningen till utdelningen har med regulatoriska skäl att göra som helt enkelt är för avancerat för mig att förstå. Men i slutändan blir det ju samma för mig som aktieägare eftersom jag har kvar Nordea-aktierna i min portfölj direkt istället för att jag äger dem via Sampo.

Äger ni aktier i Sampo och vad tycker ni om extrautdelningen?

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *