Flyg T/R USA 789 kr per person

Förutom att investera på börsen som jag mest skriver om här på bloggen så gillar jag även att samla eurobonuspoäng.

Har en väldigt bra tidigare kollega och bra vän som för ungefär 3 år sedan förklarade för mig hur American Express och eurobonus fungerar. Sedan dess har jag samlat på mig poäng för att kunna resa och ha kul i framtiden och det har blivit ett helt gäng med poäng sedan dess. Det finns flera sätt att tjäna poäng och det kan vara när man flyger, väljer vissa hotell, bokar hyrbil, beställer på vissa hemsidor osv. Det är bara att googla eurobonus så hittar man all info hur det fungerar och hur man tjänar poäng.

American Express är det kreditkort som jag använt för att tjäna in en stor del av poängen under de 3 år jag känt till bonussystemet. Kreditkort kan bli dyrt om man inte betalar hela summan direkt på kommande faktura så därför har jag ett ”Amex”-konto hos min storbank som jag överför pengar till varje gång jag betalar med kortet. På så vis finns det alltid pengar där när fakturan ska betalas och jag slipper att betala ränta och avgifter. Så sköter man det bra så finns det många fördelar och jag ska berätta lite om några.

Jag hade under de första åren SAS Amex Classic som är ett gratiskort för att ”prova på”. Då tjänade man 10 eurobonuspoäng per spenderade 100 kr på kortet. Man hade även möjlighet att få en 2 för 1 voucher på resor inom Europa om man spenderade över 100.000kr per år.

Senaste året har jag använt mig av premiumkortet som till skillnad från Classic kostar lite per månad. Fördelarna med premiumkortet är att man får 15 poäng per 100 kr spenderade och om man spenderar 150.000 kr under ett år så får man en 2 för 1 voucher som gäller i hela världen.

Nyligen så fick jag och frugan ihop 150.000 kr spenderade tack vare bra hjälp av föräldrar som brukar använda kortet när dyrare saker ska inhandlas och så swishar de direkt för köpet. Så på posten för någon vecka sen fick vi en 2 för 1 voucher som gäller i hela världen och idag bokade vi en resa till USA.

Vi flyger till Washington och sedan hem från Miami nästa höst och betalar totalt 1578 kr för biljetterna i SAS plus. Hade vi köpt biljetterna utan poäng hade de kostat över 17.000 kr. Så bara genom att använda American Express kreditkort för att göra våra vardagsinköp istället för storbankens kort så ”sparade vi drygt 15.500 kr.

Så kommande veckor kommer vi planera färdväg, boka hyrbil och leta efter prisvärda hotell. Att jämföra priser och leta rabatter är något som jag kan sitta med hur länge som helst. Känner en enorm tillfredställelse i att göra en bra deal.

Använder ni eurobonus och vad tycker ni om kreditkort? Kommentera gärna nedan!

3 thoughts on “Flyg T/R USA 789 kr per person

  1. Jag har Amex SAS Classic Card som är gratis, men jag använder det ikte längre då jag har börjat tvivla på om det faktiskt är lönsamt eller inte. För mig är det definitivt inte lönsamt att uppgradera till ett premiumkort eftersom min konsumtionsnivå inte är tillräckligt hög. Istället använder jag ett kort där jag får cashback på 1%. För mig känns det mer lönsamt eftersom det blir mer konkret vad jag faktiskt får tillbaka, samt att jag sällan reser ändå.

    1. Hej och tack för ditt svar! Jag håller med om att Amex SAS inte alltid lönar sig och passar bäst för alla. För oss passar det bra eftersom jag och frugan försöker göra en längre flygresa nästa årligen. Konsumtionsnivån är inte tillräckligt hög för oss heller egentligen men vi får ju hjälp av föräldrar som tur är. Vad är det för kort du använder?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *