Första köpet i Activision Blizzard

I torsdags så köpte jag ett nytt bolag till portföljen, nämligen Activision Blizzard. Jag har sneglat på bolaget ett bra tag men jag har inte tryckt på köpknappen tidigare.

Men nu har det varit ett större kursfall sedan i höstas och jag tror att det är ett hyfsat läge att gå in i aktien nu om man är långsiktig. I höstas kostade aktien över 83 dollar och i torsdags så passade jag på att handlade aktier för under 48 dollar styck.

Jag har egentligen inte gjort någon djupgående analys av bolaget men jag vet att de har en av världens starkaste portföljer av spel. Bolaget ligger år efter år i toppen på försäljningslistorna och har välkända titlar som World of Warcraft, Starcraft, Diablo, Call of Duty, Overwatch m.m.

Tv- och dataspel är en bransch som jag tror kommer växa på bra och jag vill ha en liten del av portföljen investerad i sektorn. En aktie jag äger sedan tidigare är THQ Nordic som har gått otroligt bra sedan börsintroduktionen. Men nu breddar jag portföljen och äger ytterligare ett bolag i sektorn.

Activision Blizzard

  • Köpkurs – 47,80 USD per aktie
  • Utdelning – 0,37 USD per aktie
  • Direktavkastning –  0,77 %
  • Utdelningsandel – 15 %

Tanken är att jag ska köpa lika många aktier vid ytterligare ett tillfälle under året. Jag har även uppdaterat Köplista 2019 efter torsdagens inköp.

  • Activision Blizzard – köpt 50% av årets aktier.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *