Fyller på Investor

Idag har en större utdelning från Axfood landat på kontot. Jag kommer att återinvestera utdelningen men jag väljer att fylla på Investor istället för Axfood idag. Investor kommer därmed bli mitt näst största innehav efter Akelius och går precis förbi K2A i värde.

Anledningen till att preffarna Akelius, K2A tillsammans med Klövern pref varit mina största innehav är för att de delar ut kvartalsvis. Dessutom har de hög direktavkastning. Jag har helt enkelt medvetet byggt en kärna i portföljen med 3 st aktier som gör att jag fått utdelning varje månad. Jag har då kunnat återinvestera utdelningarna jag får från preffarna in i stamaktier med tillväxtmöjligheter. Detta gör jag för att få en bättre mix av bolag, några med fast hög utdelning tillsammans med bolag som har lägre utdelning men som kan höja utdelningen när bolaget tjänar mer pengar.

Men nu håller jag på att bygga om portföljen. Jag vill helt enkelt ha större andel stamaktier. Detta kommer ta tid men jag bygger på min pengamaskin varje månad och jag har inte bråttom. Detta är något som är kul och som man ska göra med omsorg så att det blir så bra som möjligt. Målet är att man ska få en rejäl passiv inkomst som rullar in varje månad i framtiden. Detta kan göra att jag kanske går ner i arbetstid, tar någon vecka extra semester eller en mer exklusiv semester. Jag skapar mig helt enkelt bättre förutsättningar för framtida frihet.

Jag tycker att det är bra läge både att fylla på i Investor och Latour men det blev Investor som lotten föll på idag. Jag investerar troligtvis i Latour i samband med lönen som kommer tidigt denna månaden, redan nu på fredagen den 23:e. Så det är planen, mycket fokus på investmentbolag för mig nu då jag tror det kommer löna sig över tid.

Vad tycker ni om min investering i Investor? Skulle jag köpt Latour eller något annat?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *