Gårdagens aktieköp

Det är alltid skoj att köpa aktier och även om jag vill sätta sprätt på pengarna direkt vid lön så försöker jag att sprida ut köpen lite över månaden. Igår passade jag på att handla ett gäng aktier för pengar som sparats på kontot från senaste lönen och utdelningar från förra vecka. Efter gårdagens köp så kommer jag att få vänta till den 25:e innan det blir fler köp eftersom januari är en dålig utdelningsmånad.

Aktierna som jag fyllde på igår var:

 • AAK I 124,28 kr per aktie
 • Lifco I 348,00 kr per aktie
 • Lundbergsföretagen I 265,00 kr per aktie
 • Svolder I 88,75 kr per aktie

Jag gillar verkligen samtliga inköpta aktier och jag tror de tillsammans kommer generera en bra totalavkastning över tid. Samtliga aktier har haft fina stigande utdelningar senaste åren, något som jag hoppas kommer fortsätta och ge mig en ”fin lönehöjning” årligen. En nackdel är att de har ganska låg direktavkastning.

Jag har varit dålig på att köpa utdelningsaktier med hög direktavkastning sista tiden. Så nästa lön ska jag försöka göra det för att boosta utdelningen lite inför kommande utdelningssäsong.

Vad fyller ni på med för aktier inför utdelningssäsongen?

4 thoughts on “Gårdagens aktieköp

  1. Jag grämer mig också lite över Lifco faktiskt! Samtidigt så skalar jag in mig med jämna mellanrum så det jämnar nog ut sig över tid. Ha en bra dag!

 1. Tjenare!
  Jag passar huvudsakligen på att köpa Skanska och Castellum så här inför utdelningssäsongen. Utöver det kommer jag att öka i Latour och fram för allt; Investor!
  Snygg layout på bloggen by the way.

  Mvh / K

  1. Det är ett gäng fina bolag som jag också kan tänka mig att fylla på i nästa lön, stort tack för tips! Kul att du gillade layouten 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *