Gårdagens inköp

Igår kom det in lite utdelningar på kontot och då passade jag på att lägga några order på morgonen. Två av dem gick igenom och första köpet under gårdagen var AAK.

Jag ökade mitt innehav i bolaget på kursen 135,54 kr per aktie. Det är ett bolag som inte har speciellt hög direktavkastning men jag tror det kommer vara en bra aktie att ha i portföljen över lång tid.

Jag kollade på data från senaste 10 åren på Börsdata. Där kan jag se att utdelningen har ökat stabilt varje år. En trend jag hoppas ska fortsätta i bolaget och som jag tror är möjligt eftersom de de har en låg utdelningsandel.

Andra inköpet var i Brookfield asset management på kursen 54 CAD per aktie. Bolaget är ett världsledande kanadensiskt investmentbolag och är noterade på Toronto-börsen.

Bolaget har fyra ben i verksamheten – Fastigheter, Infrastruktur, Förnybar energi och Private equity. Skriver nog ett helt inlägg om bolaget någon gång i framtiden och utvecklar lite kring varje gren. Inte speciellt hög direktavkastning i detta bolaget heller men hoppas det ska ge en bra totalavkastning över tid.

Så detta är mina två senaste köp till portföljen. Brookfield är ett helt nytt innehav till portföljen, som jag ska öka på fler gånger tills jag får en lagom position. Vad tycker ni om bolagen och har ni köpt några aktier nyligen?

One thought on “Gårdagens inköp

  1. Det låter väldigt spännande med Brookfield! Själv har jag inte bestämt mig vad jag ska köpa för novembers utdelning än! Vi får se! Men väntar nog till löning! Nästa vecka ska jag gå igenom mina innehav och uppdatera utdelningsportföljen, som på grund av tidsbristen de senaste veckorna har legat och samlat damm. Ha en trevlig dag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *