Gårdagens köp i Kinnevik

Igår när alla utdelningar under veckan trillat in så valde jag att fylla på med några aktier i investmentbolaget Kinnevik på kursen 289,60 kr per aktie.

Kinnevik är ett av de minsta innehaven i portföljen om man jämför med de andra investmentbolagen. Jag tyckte helt enkelt att det var läge nu att öka på innehavet för att komma ikapp de andra investmentbolagen lite.

På sikt vill jag ha en mer likaviktad portfölj än vad jag har idag med investmentbolag som kärninnehav. I dagsläget är Investor största innehavet i portföljen.

Efter Investor är preffarna Akelius, K2A och Klövern mina största innehav. Preffarna har jag valt att ha som stora innehav för att få stabila utdelningar varje månad.

Jag fyller inte på preffarna just nu utan köper stamaktier istället som kommer höja utdelningar och växa över tid. Även om det inte ger lika hög direktavkastning nu direkt så kommer det bli en bra investering som blir bra i framtiden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *