Gårdagens köp och tankar kring dem.

Igår blev det lite shopping på börsen och det var 2 köpordrar som gick igenom medans jag sov. Aktierna som blev inhandlade var Latour och Hufvudstaden.

Latour försöker jag att skala upp med jämna mellanrum eftersom jag vill att det ska bli ett av mina största innehav så småningom. Har skrivit om Latour i tidigare inlägg, klicka här för att komma till inlägget som sammanfattar mina tankar och lite fakta om bolaget.

Hufvudstaden blev jag inspirerad att köpa när jag läste aktiespararen eftersom jag nu kunde köpa aktien till lägre pris än bolagets egna kapital. Historiskt snittvärde brukar ligga på 1.1-1.2 gånger eget kapital vilket borde ge en kurs mellan 135-148 kronor.

Dessutom är Hufvudstaden en stabil utdelningshöjare med höjning av utdelning 21 år i följd. Nettobelåningen ligger på under 15 %. Detta betyder att bolaget inte är så känsligt för högre räntor och det tycker jag känns tryggt. Dessutom ligger fastigheterna på riktigt bra centrala lägen i Stockholm och Göteborg.

Så sammanfattningsvis har jag köpt 2 st tråkiga bolag men som jag tror kommer generera bra avkastning till mig över lång tid. Vad tycker ni om gårdagens köp?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *