God nyhet och investering av lön

Onsdag morgon och man vaknar upp till solsken ute och lön på kontot. Det är nog bästa tänkbara start på dagen. Sist jag fick en lön var i  februari, anledningen till det är att jag hade förskottslön på mitt tidigare jobb och jobbet jag bytte till har efterskottslön. Men tack vare en buffert på kontot och planering så var det inga problem att vara utan lön. Det är en trygghet att veta att det går att klara sig ett litet tag utan lön. Rent krasst hade jag kunnat ta en del av utdelningarna till utgifter men är glad att jag inte behövde röra dem utan kunde återinvestera dem i portföljen igen.

Den goda nyheten är att nu på morgonen läste jag på Seeking Alpha att IBM, ett av bolagen i min portföljen höjer sin kvartalsutdelning med 4,7 procent från tidigare 1,50 dollar till 1,57 dollar per aktie. Utdelningen per år hamnar därmed på 6,28 dollar per aktie. Nuvarande utdelning motsvarar en direktavkastning på 4,3 procent och det är 23:e året i rad bolaget höjer utdelningen.

Dagens köp blev i Orkla som jag ändå hade planerat att köpa i närtid. När kursen dök ned på dagens rapport som kom in under förväntningarna så passade jag på att köpa lite direkt. Jag är som i alla bolag väldigt långsiktig i Orkla och passar på att handla när det blir lite bättre pris på aktien. Skrev lite om Orkla i januari, för att komma till inlägget klicka här.

Nu var egentligen tanken att jag ska försöka se klart uppesittarkväll som jag började kolla på under natten, men eftersom det är fint väder så ska jag sitta på balkongen en sväng och njuta av solen. Onsdag betyder ju som alltid nya avsnitt med sparpodden, börspodden. Men idag släpptes även två extraavsnitt av investerarens podcast med intervjuer av George på Börsdata. Så det kan nog bli lyssnande av podd närmaste timmarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *