”Hitta världens bästa aktier ”

Ikväll så har jag läst ut Marcus Hernhags bok ”Hitta världens bästa aktier” som handlar om att välja ut de bästa värdeaktierna. Det är Marcus tredje bok och jag har tidigare läst hans två tidigare böcker, ”Lyckas med aktier” och ”Bli rik på aktieutdelning”. Han har även skrivit en bok tillsammans med Arne ”Kavastu” Talving ”Bli rik och fri med aktier” som jag nyligen också läst. För att komma till det inlägget, klicka här.
Gillar samtliga böcker skrivna av Marcus, jag tycker är bra och välskrivna. Tycker även att det är en bra och lagom längd på böckerna. Jag har läst ut dem ganska snabbt men lärt mig väldigt mycket. Jag vill inte sluta läsa innan de är utlästa vilket är ett bra tecken. Det är även bra böcker att komma tillbaka till och läsa om vissa delar om jag funderar på något.
Boken jag precis läst ut handlar om hur flera av världens bästa placerare tjänat pengar på värdeaktier. Man kommer få ta del av vilka strategier de använt sig av för att lyckas hitta de bolag som skapat mest värde för sina aktieägare. Men även vad man ska se upp med och vilka nyckeltal man kan kolla på. Det är helt enkelt en bra bok för att hitta bra aktier.
Boken passade mig bra eftersom strategierna är för långsiktiga investerare. Det hela handlar om att lära sig hålla nere riskerna. Genom att läsa boken kände jag att jag fick bra verktyg för att veta hur jag ska se på värdering, bolagets utveckling och nyckeltal. Förhoppningsvis ska det ge mig bra avkastning till lite lägre risk.
Har ni läst boken och vad tyckte ni om den?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *