Inför kommande utdelning i K2A

Idag har det varit en lugn dag, hade planerat att promenera en sväng men har inte rört mig många steg utanför lägenheten. Vädret har inte varit så bra och jag har varit lite hängig så har samlat kraft för att bli lite mer produktiv imorgon, tanken är att jag ska gå på fotboll då också.

Idag har det även varit utdelningsfri dag. Men på onsdag blir det en lite större utdelning från K2A Pref. Jag har haft aktien sedan IPO men även fyllt på lite. Jag har betalt ca 236 kr per aktie i genomsnitt. Aktien står idag i 285 kr per aktie och har därmed gått upp ca 20% sedan köp vilket har varit en bra affär hittills.

K2A är ett fastighetsbolag med fokus på långsiktig förvaltning av egenproducerade hyreslägenheter för alla typer av boenden. De utvecklar och erbjuder moderna, funktionella bostäder. De fokuserar på Stockholmsregionen, Mälardalen samt vissa utvalda universitetsorter vilket är det jag gillar med bolaget. K2A verkar på orter där det är brist på bostäder och framförallt är bristen på studentbostäder och hyresrätter som är precis vad bolagetsatsar på. Fastighets- och projektportföljen omfattar cirka 4800 bostäder, varav cirka 2600 studentbostäder, cirka 1950 hyresbostäder och cirka 250 bostäder i samhällsfastigheter.

Bolaget delar ut 5 kr per aktie och kvartal. Det trillar därmed in pengar på kontot 4 gånger om året. Total utdelning per år blir då 20 kr per aktie. Direktavkastningen ligger på ca 7% vid dagens kurs vilket är en hög direktavkastning. Nackdelen precis som alltid med preferensaktier är att utdelningen inte kommer höjas. Men utdelningen är hög så då kan man helt enkelt återinvestera i fler aktier eller köpa andra aktier för pengarna för att få pengamaskinen att växa vidare.

Vad tycker ni om K2A?

 

One thought on “Inför kommande utdelning i K2A

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *