Johnson & Johnson höjer utdelningen

Johnson & Johnson är ett av bolagen i min portfölj och idag meddelar bolaget att man höjer kvartalsutdelningen med drygt 7% från tidigare 0,84 USD till 0,90 USD per aktie.

Utdelningen per år blir därmed på 3,60 USD per aktie. Direktavkastningen ligger strax under 3 % på dagens kurs. Bolaget har höjt utdelningen varje år i över 55 år efter dagens höjning. Det är imponerande

Jag tackar och tar emot och ser fram emot den fina höjningen av min framtida lön.

Jag tycker courtaget är lite dyrt på de amerikanska aktierna annars hade jag köpt mindre poster oftare, precis så som jag gör med mina svenska innehav. Men under året tänker jag att köpa fler aktier i bolaget.

Tidigare inlägg med mer info om Johnson & Johnson kan ni läsa om här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *