Kollat på Clas Ohlson under veckan

Under veckan så har jag framförallt kollat mer på Clas Ohlson och jag följde Q1 presentationen hemma framför datorn i onsdags. Jag fick under gårdagen hem årsredovisningen för verksamhetsåret 17/18 som jag tyckte var intressant. Försäljningen fortsätter öka men marginalerna kommer vara pressade närmaste åren för att man satsar framåt.

Pressade marginaler gör att vinsten minskar och just nu delar ut mer än vad man tjänar. Det är ju inte hållbart över tid men kommer man lyckas med satsningarna kommer marginalerna att öka och dessutom har man identifierat effektivitetsförbättrande åtgärder om 200–250 miljoner. Detta gör att om man vågar vara lite långsiktig så kanske det kan kan bli en bra investering. Man kollar på lösningar med mindre butiker och satsar mycket på online där försäljningen ökade med 60% från ganska låga nivåer. Samarbeten med Mathem och Amazon är spännande.

Har skrivit om bolaget några gånger innan iår och på något sätt gillar jag Clas Ohlson. Frågan är om det är som investering eller som kund eller båda? Så ska jag återinvestera nästa veckas utdelning? Jag vet inte, jag ska helt enkelt göra som min gamla kollega jag skrev om igår brukar göra, jag ska fråga och diskutera med honom.

Man kan konstatera att marknaden inte är nöjd just nu. Men även om marknaden är missnöjd så såg jag att VDn Lotta Lyrå handlade 5600 aktier igår för 80,70 kr per aktie. Det är ju ett bra tecken när hon köper aktier.

Vad tycker ni om Clas Ohlson och vad tror ni om bolagets framtid?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *