Köp i AT&T och Boston Pizza

Har senaste tiden fått in ett gäng utdelningar till min kapitalförsäkring där jag har mina utländska aktier. Igår handlade jag lite för att få pengarna i arbete igen. Tycker inte om när det ligger för mycket pengar och skräpar, vill hellre köpa aktier som jobbar åt mig dygnet runt.

AT&T är ett av mina amerikanska innehav som gått lite sämre i år och det gjorde att jag ville kolla lite mer på bolaget för att se om det är värt att investera mer i bolaget just nu. Jag kollade på ett klipp på Youtube av Sure Dividend som handlade om hur säker utdelningen i bolaget är. Klippet var helt klart värt att kika på och videon är endast några dagar gammal. Köpte ett gäng aktier på kursen 32,65 USD per aktie. Vid den kursen så får man en direktavkastning på drygt 6%. Utdelningsandelen ligger på ca 56 % av vinsten och bolaget har höjt utdelningen 33 år i rad.

Boston Pizza är andra bolaget som jag fyllde på i. Främsta anledningen till köpet är att få lite mer utdelning varje månad eftersom bolaget delar ut varje månad. Men det var också länge sedan jag fyllde på i bolaget och tyckte helt enkelt det var dags nu. Precis som AT&T så har bolaget gått tungt hittills i år. Eftersom kursen gått ner så kunde jag handla aktien till drygt 8% direktavkastning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *