Köp och tankar om Nordnet

Idag när jag vaknade såg jag på mobilen att det trillat in utdelning på kontot. Jag har Nordnets beta app och en av de nya funktionerna är notiser vid utdelningar. Riktigt kul och bra funktion som dessvärre funnits länge i Avanzas app. Hade jag designat Nordnets nya hemsida eller app hade jag kopierat Avanza rakt av som grund och bara bytt färger. Sedan hade jag försökt förbättra och komma med nya funktioner utifrån det.

Jag gillar Nordnet men tycker det är lite meckigt just nu. Anledningen till att jag tycker så är att de har 3 hemsidor just nu med olika funktioner. Jag skulle vilja ha samlat allt på en hemsida paketerat på ett snyggt sätt. Idag får jag hoppa mellan den gamla hemsidan, Shareville och den nya hemsidan beroende på vilken funktion jag vill använda.

  • Det som är bra med nya hemsidan är att man kan swisha in pengar och att jag kan se direkt när jag lägger order hur mycket courtage man ska betala. Bra funktioner men resten av hemsidan har mer att önska just nu.
  • Det som är bra med Shareville är att man kan se kommande och tidigare utdelningar. Dock saknar jag de fina diagram som Avanza har, där man kan jämföra år för år på ett väldigt snyggt och bra sätt hur mycket utdelning man fått. Sen är egentligen Shareville ett bra nätverk men inget jag direkt använder.
  • Gamla Nordnet är det som funkar bäst just nu. Där ser jag allt och får bästa överblicken. Dessutom finns alla funktioner med som inte finns på de andra 2 hemsidorna.

Det finns lite att jobba med men det kommer säkert bli bra på sikt.

Om jag ska vara lite positiv så gick min order i Beijer Alma gick igenom idag på 120 kr per aktie vilket var kul. Så nu gick hela dagens utdelning åt till aktieköp direkt. Men det känns ändå bra att sätta pengarna i arbete direkt.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *