Köp till portföljen 26/5

Igår blev det lite mer köp till portföljen. Jag började först med att fylla på i Lifco på morgonen. Lifco är ett av mina favoritbolag och jag brukar gilla det jag läser i rapporterna. Jag funderar ofta på varför jag inte köpt mer aktier tidigare men anledningen till det är att jag alltid tycker bolaget ser lite dyrt ut. Det ser dyrt ut nu också men jag hoppas att det ändå det blir en bra affär eftersom jag ska äga aktierna resten av livet. Efter gårdagens köp så har jag köpt 77% av antalet aktier för att nå årets mål.

Jag köpte ganska nyligen mina första aktier i AbbVie. Ganska dålig tajming kan man säga nu i efterhand. Hur som helst så skalar jag alltid in mig i bolag för att sprida ut risken. Så nu när kursen sjunkit lite så köpte jag på mig fler aktier till bättre kurs.

Det var sista köpen för denna veckan. Nästa vecka har jag planerat 2 köp till innan jag tar uppehåll från aktiehandeln ända fram till lönen i juli. Jag försöker i vanliga fall sprida köpen lite över månaden men nu vill jag försöka koppla bort börsen och gör därför alla köpen under en kortare tid. Portföljen får jobba på själv under sommaren.


Sammanställningen av gårdagens köp:

Lifco

  • köpkurs – 508,00 kr per aktie
  • Årets utdelning – 4,60 kr per aktie
  • Direktavkastning på årets utdelning –  0,91%

AbbVie

  • Köpkurs – 67,40 USD per aktie
  • Årets utdelning – 4,28 USD per aktie
  • Direktavkastning på årets utdelning – 6,35 %

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *