Köp till portföljen 5/9

Jag har månadssparat i courtagefritt några månader nu i fonden Xact högutdelande via Nordnet. Idag så köpte jag fler andelar i fonden eftersom jag tycker att den ger mig en bra riskspridning i bra bolag till en okej avgift på 0,30 %.

Men senaste dagarna har jag börjat fundera på om jag kanske skulle sluta med månadssparandet i fonden och jag ska förklara varför.

För några dagar sen släppte Nordnet en pressrelease om att de kommer utöka deras aktielåneprogram till att även innefatta övriga nordiska marknader. Det betyder att jag kan få extra avkastning för att andra lånar mina aktier och Nordnet betalar sedan ut pengar för det kvartalsvis.

Innan så tänkte jag att avgiften på 0,30 % för fonden var rätt okej för att slippa hålla på med utländska courtage. Men om jag nu framöver skulle köpa aktierna själv så har jag förutom den vanliga avkastningen på aktierna möjligheten att tjäna lite extra som kanske kan täcka min courtagekostnad?

Dessutom är det väldigt enkelt att gå in på Xacts hemsida och se exakt vilka innehav fonden investerar i och hur stor andel av portföljen de utgör. Rent krasst kan jag kopiera fonden rakt av och slipper då förvaltningsavgiften på 0,30%.

Nordnet jobbar på att få till en lösning även för amerikanska aktier vad jag förstår. Skulle de lösa det så är det en helt otroligt bra kapitalförsäkring som Nordnet erbjuder oss kunder. Där är vi inte än men jag håller tummarna på att de kan få det på plats snart.

Jag ska fundera mer över hur jag ska göra framöver, vad tänker ni? Kommentera gärna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *