Köpt mer aktier i Pepsi!

Jag hade lite utdelningspengar som trillat i kapitalförsäkringen som inte blivit återinvesterade än, men det blev det ändring på igår. Jag ville investera i något amerikanskt bolag och till slut valde jag Pepsi som kändes mest intressant att fylla på i. Så jag köpte några aktier PepsiCo till kursen 97,45 USD per aktie.

Kvartalsutdelningen är 0.9275 USD och på helåret delar bolaget ut 3,71 USD per aktie. På gårdagens kurs så köpte jag aktien till 3,8 % direktavkastning. Utdelningsandelen ligger på ca 65 %, det tycker jag är en bra utdelningsnivå. Denna fina nivå trots att bolaget nyligen höjde utdelningen med hela 15%. Dessutom har bolaget höjt utdelningen varje år senaste 45 åren och betalt utdelning varje år sedan 1965. Nästa utdelning är i slutet på Juni och det ser jag fram emot.

Antagligen blir det inga fler aktieköp före nästa veckas lön på fredag om en vecka. Utdelningarna blir ju färre framöver så det blir för små belopp för att jag ska vilja investera direkt, det försvinner för mycket i courtage då. Nu ska jag sätta mig på balkongen och läsa lite och ta det lugnt innan tjejen kommer hem från jobbet. Har nu bara 3 avslutande nattskift innan jag går på en fin ledighet. Hoppas ni får en fin fredag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *