Lite Oktobertankar

Idag är det sista lediga dagen innan jag börjar en ny skiftperiod och tanken är att jag ska ta det lugnt och analysera vilka aktier jag ska sikta in mig på inför kommande lön nu på torsdag. En bra tidning att få inspiration från är aktiespararen, jag har inte hunnit läsa senaste numret än, men det ska jag göra under dagen tänkte jag.

Att börsen sjunkit lite nu i oktober passar ändå bra eftersom jag får slutlön från min gamla arbetsgivare som betalade efterskottslön samtidigt som jag får förskottslön från min nya arbetsgivare. Det betyder att jag kan investera lite extra denna månaden på börsen.

Ser verkligen fram emot att köpa lite aktier igen denna vecka, har verkligen väntat hela månaden på det. Nu vill jag bunkra på mig så många aktier som möjligt inför kommande års utdelningar. Tiden går fort och det är inte så långt kvar tills jag är inne i de bästa utdelningsmånaderna som är mars-maj nästa år.


Nu låter jag lite deppig men Oktober har varit en seg månad, dels på grund av att vi varit utan internet men även för vi har haft mycket att pyssla med hemma för att få ordning på allt efter flytten. Dessutom har det blivit mörkare ute och jag känner hur jag har blivit tröttare senaste veckorna.

Det har inte varit så många utdelningar som piggat upp under månaden heller för den delen, ”endast” någon enstaka per vecka. Men de har kommit någon varje vecka i alla fall och jag ska väl egentligen inte klaga.


Kommer göra en liten förändring här på bloggen framöver, fortsättningsvis så kommer jag att skriva ihop en summering av ”veckans utdelningar” i slutet av veckan  istället för på måndagar som det tidigare varit.

Hur känner ni att Oktober varit och vilka aktier tänker ni investera i för lönen?

2 thoughts on “Lite Oktobertankar

  1. Just nu är tanken att fylla på i Investor och Ericsson, men det kan hinna ändra sig tills det är dags. Ericsson har gått väldigt bra sedan jag köpte och kommer förhoppningsvis fortsätta på lång sikt.

    1. Investor har jag också tankar på att fylla på i! Precis som du skriver så kanske jag ändrar mig med! Kul att Ericsson gått bra för dig, ska kolla in dem under dagen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *