Lön och köp till portföljen!

Äntligen! Idag var det dags för löning igen och det betyder som alltid nya aktieköp till portföljen. Jag investerade inte alla pengar direkt utan det kan eventuellt bli något till köp under veckan. Det är en skön känsla när alla räkningar är betalda och man swishar över pengar till Nordnet.

Jag tycker det är svårt att bestämma sig för vilka aktier jag vill köpa. Jag gjorde en köplista i januari i år som jag hade tänkt följa, men aktierna rör ju på sig och jag får nya idéer. Så någon gång under semestern tänkte jag sätta mig ner och revidera ”köplista 2019” för resten av året så att det blir relevant.

Hur som helst så la jag lite ordrar på morgonen. Efter ordrarna var lagda så tog jag en långpromenad och lyssnade igenom flera poddar. När jag kom hem så hade några ordrar gått igenom medans några inte hade gått igenom. Men sammanlagt så äger jag fler aktier i 3 bolag än imorse när jag vaknade.

För att nå årets mål i både Castellum och Investor så köpte jag de sista aktierna idag. Senaste gången jag fyllde på i Castellum var i slutet på januari så nu kände jag att det var dags igen. Investor är största innehavet i portföljen och jag har fyllt på i bolaget med jämna mellanrum under året.

Jag vill att Investor ska vara största innehavet men jag ska försöka vikta upp mina andra kärninnehav framöver för att komma ikapp Investor lite.

Tredje bolaget som jag köpte aktier i idag är Realty Income. Det var det över 1 år sedan jag köpte aktier i bolaget, så idag fick det bli några aktier till. De nya aktier höjer den månatliga utdelningen i portföljen och ger mig några kronor extra varje månad.


Sammanfattning av dagens köp:

Investor

  • Köpkurs – 447,00 kr per aktie
  • Direktavkastning – 2,9 %

Castellum

  • Köpkurs – 180,65 kr per aktie
  • Direktavkastning – 3,4 %

Realty Income

  • Köpkurs – 71,97 USD per aktie
  • Direktavkastning – 3,8 %

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *