Mål 2019

Jag som många andra sätter upp mål för 2019. Det är enkelt att sätta sig ner och printa ner massa mål men det är också viktigt att ha en konkret plan för hur man ska kunna nå målen tycker jag. Målen som jag har valt att sträva efter under 2019 kommer nedan:

Sparmål

 • Utdelning 20% högre än 2018
 • Investera 40% av inkomst på börsen
  Sänka fasta utgifter per månad med 1500 kr mot föregående års budget

Övriga mål

 • Cykla till jobbet 6 av 7 dagar i genomsnitt per skiftperiod
 • Promenera minst 1 timme 2 gånger per ledighet
 • Köpa godis eller chips högst 1 gång per månad
 • Ha riktig semester
 • Om man börjar med mina sparmål så vet jag att jag kommer nå utdelningsmålet på 20% mer än föregående år om jag håller mig till punkt nummer 2 och investerar 40% av inkomsten på börsen. Det vet jag eftersom jag räknat på de och har en viss marginal. Men det gäller att hålla sig till budget och inte sväva ut för mycket med shopping.
 • För att nå målet att sänka fasta utgifter med 1500kr per månad så är planen att lämna tillbaka leasingbilen om några månader när avtalet går ut. Det kommer bli en stor besparing per månad. Dessutom så kommer jag byta bredbandsleverantör och spara en slant där. För övrigt så finns det inte så många utgifter att kapa.

  Ser man på övriga mål som att cykla till jobbet och promenera så följer jag upp det hela tiden genom att använda min Apple Watch och lägger in varje cykeltur och promenad där varje dag. Så där kan jag enkelt följa upp om jag ligger bra till. 2018 cyklade jag alla dagar förutom 3 till jobbet och hoppas på att nå likande resultat 2019. Jag är nästan aldrig sjuk sen jag började cykla till jobbet vilket är en extra bonus.

  Målet med att inte köpa chips eller godis handlar om att om det inte finns något godis eller chips hemma så äter jag helt enkelt inget, men så fort det finns hemma så äter jag. Jag är för lat och för ekonomisk att gå och köpa bara för att jag blir sugen. Dessutom hinner man tänka om längs vägen och avstyra tankarna på att äta skräp om man ändå skulle vara påväg till kiosken. Någon gång kan det vara gott med chips och godis men jag ska undvika att köpa hem det helt enkelt.

  Jag håller målen ganska enkla för att de ska var lätta att följa upp och jag vill inte sätta för hög press på mig själv. Det viktigaste av allt i slutändan är att må bra. Att skriva ner massa mål på flera A4 passar inte mig utan jag vill ha några få saker som är viktiga för mig och sen försöka nå dem. Målet att ha en riktig semester är det viktigaste målet under 2019. Jag har egentligen aldrig haft en riktig semester och aldrig varit ledig längre än 3 veckor sedan jag började jobba 2010. Så i år ska jag se till att vara ledig på riktigt.

  3 thoughts on “Mål 2019

  1. Vilka härliga och sunda mål! Helt säker på att du kommer att uppfylla dem, håller tummarna! Själv har jag också några mål eller kanske snarare nyårslöften. Ha en trevlig dag!

  Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *