Min första ”Tenbagger”

Brukar varje veckankolla på Nordnets klipp på Youtube när jag hinner och har möjlighet. Denna vecka så var det ett avsnitt om ”Tenbagger”. Givetvis är det ju en slump men tycker det är otroligt roligt att jag samma vecka får min första tenbagger. Det kommer säkert bli fler tids nog eftersom jag är långsiktig och behåller de aktier jag köper för alltid.

Begreppet ”Tenbagger” mynnade  fondförvaltaren Peter Lynch i sin bok ”One up on Wall Street”. Begreppet syftar på en aktie som har tiodubblat sin aktiekurs. Hur räknar man ut det?

Till exempel, om en aktie kostar 50 kr vid inköp och den sedan stiger till 500 kr, då har du en klassisk tenbagger.  500 / 50 = tiodubbling/tenbagger. Detta är precis vad som hänt i aktien THQ som jag tidigare skrivit lite om, vill man läsa kan man klicka här.

Det är häftigt att jag redan fått min första tenbagger trots att jag inte sparat så länge i aktier. Köpte THQ vid nyintroduktionen för 20 kr styck i november 2016 och låtit dem vara i portföljen sedan dess. Aktiekursen var under gårdagen upp över 200 kr under dagen, men sedan sjönk kursen ner och stängde på 193,8 kr. Så tyvärr är innehavet inte en tenbagger just nu.

Nedan kommer klippet från Nordnet där Alexander förklarar vad en tenbagger är och delar med sig av listor på aktier som mångdubblat sin kurs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *