Min strategi

Skönt med måndag så börsen äntligen öppnar igen, den fortsatte uppåt idag också. Jag tycker det är både positivt och negativt när börsen år upp. Positivt för värdet på kontot ökar, men samtidigt lite negativt eftersom det blir dyrare att köpa fler aktier.

Jag brukar tänka att om börsen var en tröja, då skulle alla vilja ha tröjan när det är fullpris. När börsen är positiv vill alla ha tröjan!

Men när det är rea på tröjan. Då det är negativt på börsen då vill ingen ha tröjan.

Jag föredrar att köpa tröjan på rea. Så jag vill att det ska dyka upp bra lägen i de bästa bolagen och slå till då. Det är lättare sagt än gjort, för när ingen annan vill ha tröjan, då ska man våga stå emot och gå sin egen väg och det är inte det enklaste.

Men jag har bestämt mig för att jag alltid köper fler aktier flera gånger varje månad, både med pengar från utdelningar eller från lönen den 25:e. Det är svårt att tajma marknaden men då kommer jag ibland köpa dyrt och ibland billigt men över tid kommer de bli bra eftersom historiskt har börsen alltid gått upp.

För mig så är utdelningarna en av de viktigaste sakerna i mitt investerande, kursen spelar roll men är inte lika viktig. Jag vill köpa bolag som kan leverera utdelning även om det blir lite skakigare och gärna höja utdelningen varje år. Då får man en bra pengamaskin som till slut kommer göra det möjligt att kunna gå ner i arbetstid eller gå i pension lite tidigare. Jag kommer till slut kunna uppnå en frihet att kunna styra mer över mitt liv vilket är målet med mitt sparande.

Jag tror att min utdelningsstrategi att köpa bolag och äga dem långsiktigt kommer att löna sig över tid. I mitt fall kommer jag aldrig eller ytterst sällan sälja något av mina innehav. Jag kommer garanterat att missa någon fingerprint aktie eller bitcoin valuta men jag kommer bygga upp en bred portfölj som sakta men säkert kommer att växa. Sen är det bara att luta sig tillbaka och låta aktierna jobba.

Eftersom jag bara köper och inte säljer så kommer jag inte så mycket kostnader i form av courtage när jag handlar. Det blir bara köpcourtage en gång per köp men aldrig säljcourtage. Det är alltid viktigt att hålla ner alla avgifter och kostnader i alla sammanhang!

Vad tycker ni om min strategi och hur jobbar ni med era aktier?

5 thoughts on “Min strategi

    1. Det är ju väldigt individuellt skulle jag säga, det beror ju på vad du har för sparhorisont, vad tanken med pengarna osv. Kul att du hittat till bloggen Sven, hoppas du fortsätter läsa den.

  1. Hej!

    Sjukt roligt att läsa din strategi! Jag tänker ungefär som dig (även om jag kan tänka mig att köpa tröjan till fullpris hehe), köper aktier när kursen går ner och hoppas att utdelningen kommer att göra sitt i framtiden. Det som jag är lite fundersam över är hur mänga olika aktier det är bäst att ha i sin portfölj. Men jag förstår att det inte finns något svar på det egentligen. Ha en fin kväll!

    1. Det är en svår fråga, som är individuellt skulle jag säga, vissa hävdar att man inte ska ha så många bolag i sin portfölj och ha stenkoll på de man äger. För min del så är det minst 10-15 bolag för att sprida riskerna. Jag har själv många mer än så, kanske för många. Så finns inget svar men äg så många och de bolag du vill äga så kommer det nog gå bra!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *