Missade utdelningar varav en ETF-favorit!

Satt och kollade runt på mitt konto nu för att jag tänkte se vilka utdelningar som skulle komma in kommande vecka. Då gjorde jag en upptäckt att jag fått in lite utdelningar som jag missat på min Kapitalförsäkring i slutet på denna veckan.

Bolagen som jag har i min portfölj och som jag missat att se utdelningen tidigare är följande.

  • Unilever
  • Statoil
  • Nordea
  • SCHD – Schwab US Dividend Equity ETF

Nordea ska egentligen dela ut på måndag men pengarna finns redan på kontot kunde jag se på transaktionerna.

Tänkte inte utveckla mer om alla bolagen i detta inlägg men kan konstatera att det är synd att man inte fortsatt kan köpa amerikanska ETF:er nu efter MiFID II regelverket trädde i kraft 1 januari. Finns mer information om detta på tex Avanza och Nordnet om man vill läsa mer.

Hade gärna köpt mer av SCHD som jag gillar skarpt. SCHD följer indexet Dow Jones U.S. Dividend 100 och har 5 stjärnor på Morningstar. Dessutom är avgiften riktigt låg och endast 0,07 %. Sen får man utdelning av ETFen kvartalsvis vilket jag som jag nämt tidigare giller så att man får lite jämnare ström av pengar under året.

För att nämna de 10 största innehaven i ETFen så är det: Pfizer, Intel, Exxon, PepsiCo, Home Depot, Walmart, Procter & Gamble, IBM, Verizon, 3M. Jag tycker i alla fall att det känns stabilt som enhet.

Så det jag gillar med SCHD är att man får en så bred och bra portfölj av aktier med stabila och bra utdelningar. Dessutom till en riktigt bra och låg avgift, som är en av de viktigaste sakerna för hög totalavkastning över tid.

Så hoppas att man kommer få möjlighet att handla Amerikanska ETFer i Sverige snart igen så man kan köpa det man vill ha till sin portfölj.

Har ni några Amerikanska ETFer i era portföljer och vad tycker ni om att de inte går att handla för tillfället?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *