Oroligt på börsen, vad gör spardagbok?

Jag köper alltid aktier varje månad, året om. Det spelar ingen roll hur börsen går, jag köper fler aktier. Jag anser att man ska äga aktier och fonder långsiktigt och inte fundera på det kortsiktiga bruset i marknaden. För egen del investerar jag för att äga alla aktier resten av livet.

När allt ser som värst ut är det sällan så illa som det ser ut. När allt ser som bäst ut är det sällan så bra som det ser ut. Vi människor är flockdjur och det är psykologi som styr börsen i korta perspektivet. Vinster och det fundamentala kommer styra börsen långsiktigt.

Det ser inte alltid så billigt ut när jag investerar i aktier varje månad. Ibland vill jag lägga undan pengar på ett konto och för att försöka tajma marknaden senare. Men jag tror ändå att om 20-30 år så har månadssparandet i aktier blivit en bra investering. Därför väljer jag att följa min enkla regel att alltid investera varje månad.

Genom att köpa varje månad och sprida ut köpen så sänker jag risken. Det är klart att ibland blir det dyrt och ibland billigt men över tid så brukar är jag övertygad om att det kommer att bli bra.

Det är otroligt svårt att tajma marknaden och de flesta misslyckas med det. Istället för att köpa billigt och sälja dyrt så gör många precis tvärtom. Nu när det är lite oroligt så väljer många att sälja sina aktier när det egentligen är nu man borde köpa fler.

För egen del så försöker jag passa på att investera extra när börsen är lite sämre och jag har möjlighet! Denna vecka kommer skatteåterbäring, och då kommer jag att köpa lite extra aktier till portföljen!

Hur gör ni när det är oroligt på börsen? Kommentera gärna nedan med era tankar och tips!

2 thoughts on “Oroligt på börsen, vad gör spardagbok?

  1. Jag tar bort min Avanza app, lägger mig i soffan, tittar på danska paradise hotel och käkar cheese balls.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *