Rapport och Sommar med Peter Lynch

En skön fredag att vakna upp till med strålande solsken. Är ledig nu på förmiddagen så jag har passat på att njuta av solen på balkongen. När jag satt ute och njöt så har jag samtidigt lyssnat på en bra podd av Market Makers, ”Sommar med Peter Lynch”. Tycker det var ett bra avsnitt och jag blir sugen på att läsa boken One Up on Wall Street. Jag har hört talas om Peter Lynch i diverse sammanhang, både i böcker och poddar. Jag har inte hunnit att läsa boken än men det planerar jag att göra.


Clas Ohlson släppte imorse ett pressmeddelande:

Försäljningen i juni ökar med 16 procent jämfört med juni månad föregående år, och försäljningstillväxten i jämförbara enheter och lokal valuta uppgår till 9 procent. Clas Ohlsons försäljningstillväxt online i juni uppgår till 119 procent.

Detta beror dels på fler handelsdagar och firandet av 100-års jubileum. Givetvis är det bra med mer försäljning men till vilken marginal? Kvartalsrapporten för första kvartalet i det brutna räkenskapsåret kommer 5 September och det ska bli spännande att se hur det utvecklas för Clas Ohlson som haft det tungt på börsen i år. Har tidigare skrivit om bolaget, för att komma till inlägget, klicka här.


Har även skummat igenom Castellums rapport på förmiddagen som såg bra ut. Lite punkter som jag tyckte var bra.

 • 14% tillväxt i förvaltningsresultatet.
 • Nyetablering i Helsingfors.
 • Castellum ändrade i april bolagets finanspolicy att nettobelåningsgraden inte varaktigt ska överstiga 50% (tidigare 55%).
 • I april erhöll Castellum en investment grade rating från
  Moodys med betyget Baa3.
 • Castellum blev först i Sverige med att certifiera ett
  kontor enligt The International WELL Building Standard
  nivå Guld.

Vill du läsa presentationen i sin helhet så kan du klicka här.

Lite av hur min förmiddag spenderats, nu ska jag käka lite och sedan blir det en cykeltur till jobbet. Vad tror ni om Clas och Castellum framöver?

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *