HM och Holmen rapporterar

Det strömmar verkligen in rapporter just nu och eftersom jag har närmare 80 svenska bolag i portföljen så är det lätt att följa alla. Men jag försöker hinna med de bolagen som utgör störst andel i portföljen och idag rapporterade HM och Holmen som båda kvalar in på 9:e respektive 10:e plats i min portfölj.

Precis som i tidigare inlägg så skriver jag mest om utdelningen men jag rekommenderar verkligen att läsa VD-ordet och kika igenom siffrorna också. Jag tycker själv det är riktigt kul med rapporter och sitter gärna och kollar hur den historiska utvecklingen varit i bolagen och se hur resultat utvecklar sig över tid.

Något jag ser fram emot senare i vår är när årsredovisningarna börjar trilla ner i postlådan. Tycker det är skönt att sitta på balkongen en fin vårdag och läsa och bläddra igenom en årsredovisning i solen.


Men åter till dagens rapporter och vi börjar med HM:

  • Styrelsen i HM föreslår en utdelning om SEK 9:75 per aktie för räkenskapsåret 2017/2018 att utbetalas vid två olika tillfällen under 2019.
  • En oförändrad utdelning mot föregående år.

På förhand trodde många analytiker att HM skulle sänka utdelningen men bolaget väljer alltså att behålla utdelningen oförändrad med motiveringen att den underliggande verksamheten uppvisar successiva förbättringar, att investeringarna (capex) minskar under 2019 samt att bolaget har en fortsatt stark finansiell ställning med beaktande av kapital-strukturmålet.


Kort om Holmens utdelningsförslag för året:

  • Styrelsen i Holmen föreslår en utdelning om 6,75 (6,50) kronor per aktie.
  • En höjning mot föregående år med 3,8%.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *