Rapporter i NCC, SEB och Volvo!

Dagens rapporter som jag är lite mer intresserad av är NCC, SEB och Volvos. Det har varit 2 trevliga rapporter och 1 som har varit mindre kul. Mitt fokus är framförallt på utdelningen när jag skriver inlägg här på bloggen men man ska såklart se till helheten.

Nu lever jag inte på utdelningar än, men skulle det bli så i framtiden så vill man inte att bolagen i portföljen ska sänka utdelningarna. Men eftersom jag kör en väldigt bred portfölj med många bolag så behöver det inte slå så hårt ifall något enstaka bolag skulle sänka sin utdelning. Men det behöver inte alltid vara fel med en utdelningsänkning, ibland kan bolaget behöva utrymme att investera i framtiden för att kunna skapa högre vinster längre fram och det ska inte underskattas.


Om vi börjar med NCC så rapporterade de redan igår kväll eftersom de gjorde bedömningen att information om utdelning kan avvika från förväntningarna och valde därför att publicera bolagets rapport för fjärde kvartalet och helåret 2018. Detta enligt regelverket MAR.

  • Styrelsen i NCC AB har vid sitt möte igår beslutat föreslå en utdelning på 4,00 (8,00) SEK per aktie för räkenskapsåret 2018.
  • En sänkning med ordinarie utdelning med 50%

Desto roligare var SEBs rapport som kom in under morgonen. Rapporten har mottagits väl och aktien är upp över 3% i skrivande stund.

  • Styrelsen föreslår en ordinarie utdelning på 6 kronor (5:75) och en extraordinär utdelning på 50 öre per aktie för 2018
  • En höjning på ordinarie utdelning med 4,3%
  • Total höjning inklusive extrautdelning 13%

Volvos rapport tyckte jag var roligast för dagen. Detta eftersom de delar ut en fet extrautdelning. Tycker det är skoj att få lite extra pengar på kontot att återinvestera i fler aktier.

  • Volvo- Styrelsen föreslår en ordinarie utdelning om 5,00 kronor per aktie (4,25) och en extra utdelning om 5,00 kronor per aktie.
  • En höjning på ordinarie utdelning med 17,6 %
  • Total höjning inklusive extrautdelning 135,3%

Skickar även med en kort video med tankar efter NCCs rapport nedan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *