Rapporter

Idag är det en händelserik dag med många halvårsrapporter. Det är just nu en period med många rapporter dagligen och självklart går jag inte igenom alla men jag skummar igenom de som känns mest intressanta för mig.

Tycker det är kul att se hur företagen utvecklas men även att se hur marknaden tar emot rapporterna. De rapporterna som jag är lite mer intresserad av idag är:

  • AAK
  • Lifco
  • NCC

Så tanken är att i eftermiddag/kväll läsa igenom rapporterna lite snabbt för bolagen ovan. Det jag brukar läsa i rapporten är VD-ordet och kolla igenom siffrorna.

Vad de rapporterar nu har inte så stor betydelse för mitt långsiktiga ägande egentligen. Jag måste se längre än ett kvartal i taget, vilket jag också gör. Men det är ändå intressant att se åt vilken riktning bolagen rör sig och om man behöver omvärdera sitt innehav.

En bra sida för att enkelt kunna följa vilka bolag som rapporterar dagligen är, Placeras företagskalender. En hemsida som jag använder mig av.

Hur följer ni rapporterna?

 

One thought on “Rapporter

  1. Själv så följer jag rapporterna på nätet och prenumererar på bolagens pressmeddelanden på MyNewsdesk och andra nyhetskällor. Om konferenser hålls så ser jag till att följa dessa antingen via direktlänk (video) eller ljud (vid telefonkonferenser). Fysiska rapporter är tidskrävande att gå igenom, men självklart ett måste om man verkligen vill följa upp bolagens aktiviteter och utveckling.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *