Sålt osäkert innehav och köpt stabilitet.

Igår gjorde jag lite förändringar i min portfölj och jag gjorde något jag inte gör så ofta, jag sålde av aktier. Jag köpte givetvis nya aktier för pengarna direkt efter försäljningen.

Men om man börjar med aktierna jag sålde så var det i bostadsutvecklaren Oscar Properties. Jag köpte deras serie B preffar när de introducerades i maj 2016 (om jag inte minns fel).

Jag har fått utdelning hela tiden som jag ägt aktien och jag fick tillbaka pengarna som jag gett för aktierna igår när jag sålde dem. Men jag ville investera i något där jag kan känna mig tryggare. Det är vissa frågetecken som gör att jag ville sälja och jag tänkte förklara mina tankar nedan.

Jag är inte påläst på bolaget men är lite skeptisk till lyxbostäder nu när det är lite skakigt på bostadsmarknaden. Detta kanske bara är kortsiktigt men jag tror inte det men det kommer såklart vända någon gång om man är långsiktig. Men kan bolaget finansiera och överleva en tuffare period? Jag vet inte och vill inte chansa.

Sen är väl den största anledningen till att jag är skeptisk att man höjer utdelningen från tidigare 35 kr per år till 50 kr. När något är för bra för att vara sant är det ofta så tänker jag.

I Oscar Properties pref B så så har man möjligheten att varje år i Mars lösa in sina aktier till bolaget för 500 kr per aktie. Kan bolaget inte betala så ska de betala en straffränta vad jag förstått.

Vill bolaget inte behöva lösa in aktier för att man inte har råd? Är det anledningen till att man höjer utdelningen som man gjort för att slippa inlösen av sina preffar?Preffar höjer ju i vanliga fall aldrig utdelningen!

Detta är mina egna tankar och jag har som sagt inte läst på så mycket om bolaget. Jag känner mig inte nöjd med placeringen och vill hellre placera mina pengar i tryggare innehav. Därför blev det under gårdagen köp i både Latour och Investor för pengarna från försäljningen.

Investor blir därmed mitt största innehav i portföljen och Latour fortsätter växa sakta men säkert. Dessa förändringar känns mycket bättre än tidigare placering även om det blir lite mindre utdelning. Men även om det blir mindre utdelning nu direkt så kommer det bli bättre över tid och jag har inte bråttom.

Vad tycker ni om mina förändringar i portföljen?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *