Sista köpen i november

Nu är månadens avsättning  till Nordnet investerad. Under gårdagen så blev det ytterligare 3 köp till portföljen. Det känns bra att sätta pengarna i arbete och är nöjd med samtliga köp denna månaden.

Lista på gårdagens köp med inköpskurs, och direktavkastning.

  • AAK I 133,00 kr per aktie I 1,2 % Direktavkastning
  • Holmen I 187,40 kr per aktie I 3,5 % Direktavkastning
  • Lifco I 345,00 kr per aktie I 1,2 % Direktavkastning

Så man kan konstatera att jag inte köpt några direkta högutdelare. Men jag tror att jag har köpt aktier som kommer att kunna ge stabila utdelningar och utdelningshöjningar över tid. Det gör att jag tror och hoppas att det kommer bli en bra affär att äga dessa aktier över tid.

Börjar man med AAK och kollar deras utdelningshistorik så långt bakåt i tiden som är möjligt på Börsdata så kan man se att de sedan 2009 varje år höjt utdelningen. Bolaget ligger på en låg utdelningsandel runt 30-35 % vilket är bra, då har man goda möjligheter att kunna fortsätta höja utdelningen framöver.

Holmen har också en bra utdelningshistorik sedan 2009 och man har aldrig sänkt utdelningen under perioden. Utdelningen har gått från 3,50 kr 2009 till 6,50 kr senaste utbetalningen. Bolaget har haft det tufft på börsen i år och är ner ca 15% sedan årsskiftet. Jag tyckte det var bra läge att fylla på lite nu eftersom kursen gått ner och det är ett bolag jag vill äga hela livet.

Lifco är sista bolaget som jag fyllde på i för denna lön. Bolaget har sedan 2014 när de betalade ut sin första utdelningen höjt den varje år. Bolaget ligger på en utdelningsandel strax under 30 % vilket är bra. Precis som AAK tror jag bolaget har goda möjligheter att fortsätta höja utdelningen framöver och det är något jag gillar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *