Svolder höjer utdelningen och fyllt på portföljen!

Idag släppte Svolder sin bokslutskommuniké för verksamhetsåret 2017/2018. En av höjdpunkterna var att styrelsen föreslår att höja utdelningen med hela 23%. Från föregående års utdelning på 1.63 kr till 2.00 kr per aktie. Höjningen innebär att bolaget höjer utdelningen för 5:e året i rad och det är en trend som jag gillar. Vill man läsa bokslutskommunikén i sin helhet så finns den på svolder.se

Höjda utdelningar, månadssparande och återinvesteringar gör att portföljen kan fortsätta växa och frodas. Senaste tiden har utdelningshöjningar skett i Realty income, McDonalds och nu Svolder. Det gör att jag kommer få mer utdelning framöver utan att behöva göra något mer än att behålla aktierna. Ser verkligen fram emot våren och längtar efter månaderna Mars, April och Maj när utdelningarna är som tätast och utdelningshöjningarna för de flesta bolagen i portföljen meddelas. Det är något av en högtid på året.

Men innan våren så ska jag hinna fylla på portföljen med flera löningar. Vi kommer närmaste veckan att flytta och det bästa med nya lägenheten kommer vi få en lägre boendekostnad. Det ger såklart en liten skjuts för månadssparandet. Nya lägenheten innebär framförallt en bättre planlösning och dessutom parkering vid lägenhetshuset vilket är positivt. Parkeringen är skönt att ha nära, tidigare har jag cyklat 20 min för att hämta bilen, vad gör man inte för att spara några tusenlappar per månad?

Har lagt in några långtidsorder nu efter löning på bland annat Castellum, Axfood och Beijer Alma som inte gått igenom än. Men en köporder som har gått igenom är Eastnine som igår inhandlades till kursen 92 kr per aktie. Så Eastnine har blivit denna lönings enda köp hittills, men det kommer att bli fler köp innan nästa månads lön.

 

 

2 thoughts on “Svolder höjer utdelningen och fyllt på portföljen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *