Svolder höjer utdelningen!

Idag kom den glädjande nyheten att styrelsen för Svolder föreslår att höja utdelning till 2,15 kr/aktie. Styrelsens förslag till årsstämman innebär att bolaget för sjätte året i rad höjer utdelningen. Höjningen är på 7,5 % jämfört med föregående års utdelning på 2,00 kr/aktie.

Från 2013 fram till nu har Svolder mer än dubblat utdelningen till oss aktieägare. Men trots fin utdelningstillväxt så ligger direktavkastningen under 2 %. Med tanke på det så är aktien kanske inte något för utdelningsjägare.

Något som jag gillar är att Svolders prioritet ligger på god långsiktigt utdelningstillväxt framför engångsutdelningar eller en hög nivå som inte är hållbar. Därför tror jag att Svolder kommer va ett fint bolag att äga i portföljen långsiktigt och ge mig många fina utdelningar över tid.

Dessutom tycker jag att inriktningen mot småbolag är intressant eftersom småbolag som grupp genererat högre avkastning än breda börsindex över tid. Det är inte lätt som småsparare att välja ut rätt småbolag och då låter jag Svolder göra det åt mig. Jag hoppas de kan göra bra ett bra jobb och investera i rätt bolag.

Äger ni aktier i Svolder och vad tror ni om bolaget långsiktigt? Kommentera gärna nedan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *