Tankar om börsen och ett tips på Ljudbok!

Börsen fortsätter att gå ner efter fredagens fall. I skrivande stund är börsen ner ca 2% för dagen men upp lite drygt 9% sedan årsskiftet.

För mig som är långsiktig så skapar det bättre möjligheter att köpa fina bolag till bättre pris. Pengarna jag investerar är för livsvarigt ägande och pengar jag ”inte behöver”.

Pengar som ska användas relativt snart till bostad, bil eller resa ska inte ligga på börsen. De ska man snarare placera på räntekonton med insättningsgaranti. Pengar som man kan avvara minst 5-10 år kan man däremot placera på börsen tycker jag.

Med jämna mellanrum så kommer det att surna till på börsen och då uppstår bra köplägen. Men istället för att köpa mer aktier när börsen sjunker så är det många som tar beslut om att sälja sina aktier för att de blir oroliga. Tanken är ju att man ska köpa billigt och sälja dyrt men så gör istället många precis tvärtom.

Har man däremot is i magen och kan fortsätta månadsspara precis som vanligt och kanske till och med skicka in lite extra pengar så tror jag att man kommer bli en vinnare på börsen över tid. Därför blir jag aldrig orolig när det går ner lite.

För egen del så köpte jag lite Xact Högutdelande via mitt månadssparande precis som vanligt idag. Fortsätter det sjunka kanske jag skickar in lite extra pengar också under månaden. Får helt enkelt se hur börsen går den närmaste tiden, men skulle jag agera så kommer jag antigen avvakta eller köpa mer.

Jag vill även skicka med ett tips! Idag släpptes Aktieskolan som är en serie på 8 delar som finns att lyssna på Storytel. Tanken är att börja lyssna närmaste dagarna för att lära mig lite mer om aktier. Det känns som att ju mer man lär sig om aktier och investeringar, ju mer inser jag att jag inte kan så mycket. Man kan liksom aldrig bli fullärd och det är rätt kul.

2 thoughts on “Tankar om börsen och ett tips på Ljudbok!

  1. Jag tycker också det är spännande nu att det går ner lite. Jag passade på att köpa lite Xact Högutdelande idag :-).

    Ha det fint!
    Hälsningar Louise

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *