Uppesittarkväll och köp innan lön.

Idag var det dags att byta parkeringsbiljett på bilen och det blev en långpromenad med Investerarens podcast i lurarna. En bra start på dagen och jag lyssnade på avsnittet med Anette Frumerie, VD på Besqab. Anette har över 25 års erfarenhet i bostadsbranschen och var väldigt intressant att lyssna på.

I avsnittet går de igenom Besqab och hur bolaget jobbar med bostadsutveckling. Intressant att lära sig mer om bolaget samtidigt som man pratar om bostadsmarknaden generellt. Bostadsutvecklarna har ju fallit mycket senaste året på börsen, är det egentligen så illa ställt i bolagen? Ett avsnitt som jag uppskattade att lyssna på under dagens promenad.

Sen har jag även handlat några aktier till i Latour såhär dagen innan löning. Jag köpte dem på kursen 93,75 kr per aktie. Torsdag 26/5 släpper Latour sin rapport för det första kvartalet 2018 och med den meddelas substansvärdet för bolaget. Latour delar ut pengar den 17 Maj och direktavkastningen ligger på endast 2,4 procent, men bolaget har gett en bra totalavkastning och fina utdelningshöjningar över tid.

Har fortsatt en bra bit kvar för att få den vikten på Latour som jag vill ha i portföljen. Men jag jobbar på med mina mindre köp regelbundet när jag har möjlighet för att komma närmare slutmålet. Jag har inte bråttom då jag investerar på lång sikt.

Idag är det dagen innan lön som sagt och det betyder som alltid uppesittarkväll. Klockan 20:00 så kommer en 2 timmar lång sändning med inspiration till investeringar för månadens lön. Jag kommer att missa dagens uppesittarkväll eftersom jag jobbar eftermiddag men ser nog på det i efterhand efter jobbet.

Länk till livesändning lägger jag in här nedan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *