Utbetalning Nordnets Aktielånprogram

Nordnet har en fantastiskt bra lösning på deras kapitalförsäkring. En lösning som de är ensamma om på svenska marknaden vad jag vet. De har deras aktielåneprogram.

I stora drag innebär det att Nordnet kan låna ut mina aktier i kapitalförsäkringen till någon annan och att vi sedan delar på räntan som vi får för utlåningen av aktierna.

Hittills har programmet bara gällt svenska aktier men Nordnet håller på att bygga ut så att det så att det även ska omfatta nordiska aktier. Så småningom är tanken att det även ska omfatta amerikanska och kanadensiska aktier med vad jag förstått.

Den dagen då även de marknaderna kommer att omfattas så kommer det att bli otroligt bra. Då saknar jag egentligen bara att Nordnet betalar tillbaka källskatten lika fort som Nordea.

Denna gångens kvartalsutbetalning från aktielåneprogrammet kom in under veckan och omfattade ”bara” mitt innehav i Embracer (THQ). Det är 3:e kvartalet i rad som jag fått låna ut mina aktier i bolaget.

Lite besviken är jag att det bara är ett bolag som blivit utlånat med tanke på att jag ändå har ett gäng svenska innehav i kapitalförsäkringen.

Men jag ser alla utbetalningar från programmet som en ren bonus och det betalar courtage för några köp framöver vilket är grymt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *