Utdelning av SEB blev Köp i Investor

Idag har det trillat in lite utdelning på kontot. Det känns som att det var länge sen sist utdelning. I dessa utdelningstider känns det som att jag nästan dagligen får in några kronor i utdelning. Hur som helst är SEB bolaget som delade ut 5,75kr per aktie rakt in på mitt ISK.

Jag valde att återinvestera utdelningen i Investor på 357kr per aktie. SEB är ändå ett av innehaven i Investor. Fördelen med att köpa Investor är att man får många bra bolag och riskspridning på köpet. Läs gärna mitt tidigare inlägg om Investor.

Jag har även lagt köpordrar på Latour, Axfood och Castellum som inte gått igenom än. Är väl antagligen lite för snål när jag lägger köpordrar.

Det kommer ju såklart inte spela så stor roll ifall jag betalade 357 kr eller 360 kr för Investor om 20 år, men jag gillar att lägga några kronor under föregående dags kurs. Det känns som att man gör en lite bättre affär när en sådan order går igenom.

Jag har även fått utdelning på min Kapitalförsäkring av Boston Pizza. De pengarna väntar jag med att investera just nu då det är lite för lite pengar för att det ska vara någon idé att köpa något.

Jag vill inte ha för höga courtagekostnader och helst komma över lägsta courtaget på 1kr för nordiska aktier och 9kr på övriga utländska aktier när jag handlar.

Nu ska jag åka tåg och passa på att först lyssna på Börspodden och efter det ska jag lyssna på finanspodden. Finanspodden är ett tips jag fått på instagram från Stojko Invest. Så jag tänkte helt enkelt ge podden en chans.

Vill man kolla in mina favoritpoddar, klickar man här.

4 thoughts on “Utdelning av SEB blev Köp i Investor

  1. Bra ide att köpa Investor för pengarna från SEB. Jag brukar också göra som du och lägga orders till ”snåla” kurser just för att känna att man gör en bra affär eller att man köper till en viss minimidirektavkastning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *