Utdelningshöjning i portföljen

Idag är det löning och ska föra över pengar till Nordnet för att fortsätta bygget av pengamaskinen. Får se om jag handlar aktier idag eller senare under veckan. Har lite ärenden på förmiddagen, sen jobbar jag eftermiddag så inte säkert att jag hinner köpa aktier idag.

Men nu lite om ett av bolagen i portföljen. Resurs är ett bolag jag köpte vid börsintroduktionen 29 April 2016 och behållt sedan dess. Igår rapporterade bolaget och det var en bra halvårsrapport och aktien steg rejält.

Om man kollar på första halvåret så,

 • Ökade man utlåning med 19%
 • Intäkterna ökade med 10%
 • Rörelseresultat ökade med 9%
 • Utdelningen höjs med 10%
 • Fina siffror och bolaget har levererat på eller över finansiella mål samtliga gånger sen börsnoteringen kan man läsa i VD-kommentaren.
 • Detta är inget stort innehav men ett innehav som jag tänker behålla. För mig är det viktigt att utdelningarna höjs stadigt år efter år. Jag vill äga bolag som tjänar mer pengar och kan dela ut mer till sina aktieägare årligen, jag hoppas resurs kan fortsätta med det.
 • Äger ni resurs och vad tycker ni om rapporten?
 • 4 thoughts on “Utdelningshöjning i portföljen

   1. Har du något bolag som du tycker är roligare att tipsa om idag när det är löning? Tar gärna emot tips på bra investeringar! Ha en fin dag Tony!

   1. Inte så stort innehav för mig men kan tänka mig att köpa mer framöver. Hur stor del av din portfölj utgör bolaget?

  Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *