Utdelningshöjningar i Portföljen!

Idag släpptes ett helt gäng med rapporter och jag har sammanställt utdelningarna för de bolagen jag äger i min portfölj som jag tycker är mest intressanta. Axfood är mitt 7:e största bolaget i portföljen medans de andra 3 bolagen inte utgör så stor del av portföljen just nu men ändå spännande att följa.

Axfood som är största innehavet levererade en stabil rapport i linje med förväntan. Axfood ser jag som ett stabilt kärninnehav i min portfölj. Bolaget ökar vinsten per aktie med 6,2% till 7,41 kr. Räntabilitet på eget kapital är ruskigt bra och ligger på starka 36,2%. Det tråkiga med rapporten är att de inte höjde utdelningen, men det hade jag inte räknat med.

De andra 3 bolagen, Epiroc, Fabege och Resurs höjde däremot utdelningarna rejält med mellan 9-18% jämfört med föregående år. Det kommer hjälpa mig att nå mitt utdelningsmål för 2019.

Hade jag satsat alla mina pengar på Axfood så hade det inte blivit någon utdelningstillväxt för mig i år. Men genom att köpa många bolag och sprida riskerna på många innehav så får jag många utdelningshöjningar, några oförändrade utdelningar och någon enstaka utdelningssänkning. (Hittills bara NCC som sänkt utdelningen mot föregående år om jag inte missat någon mer.) Det gör att min utdelning växer utan att behöva göra någonting varje år. Det är vad jag gillar med min pengamaskin.


Axfood

  • Styrelsen föreslår en oförändrad ordinarie utdelning
    om 7,00 kr per aktie.

Epiroc

  • Styrelsen föreslår utdelning om SEK 2,10 per aktie som betalas ut i två delar.
  • En höjning på drygt 16% jämfört mot föregående års beräknade utdelning på ca 1,80 kr/aktie.

Fabege

  • Styrelsen föreslår en utdelning om 2:65 kr/aktie.
  • En höjning på 18 % jämfört med föregående år.

Resurs

  • Styrelsen föreslår en höjd utdelning på 3,60 kr/aktie varav 1,65 kr/aktie betalades ut oktober 2018.
  • En höjning på 9% jämfört med 2017.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *