Veckans utdelningar v.1

Veckorna har varit intensiva och gått fort sista tiden. Mycket jobb kombinerat med firande av högtider gör att man bara vill ta det lugnt och läsa tidningar och böcker när man inte är på jobbet. Nästa vecka jobbar jag bara 2 dagar och då ska jag passa på att återhämta mig. Då blir det promenader med ljudböcker och poddar i öronen.

Årets första utdelningsveckan börjar med en rivstart. Januari är en av mina sämre utdelningsmånader under året men denna veckan är ändå januaris bästa för min portfölj med en hyfsad volym på utdelningarna tack vare preffarna.

Utdelningarna ska i vanlig ordning återinvesteras och jag har lagt ett gäng order under morgonen som jag hoppas ska gå igenom under dagen. Pengarna mår bästa av att investeras i nya aktier och jobba åt mig långsiktigt i portföljen.

Jag är inte orolig eller bryr mig speciellt mycket om oroligheterna på börsen. Det handlar om psykologi och eftersom människor är flockdjur blir det överreaktioner både upp och ner. Jag är övertygad om att köpa aktier med jämna mellanrum över tid kommer bli bra och ska ekonomisk trygghet för mig och min familj.

Denna veckans summering av utdelningar


Måndag

  • Boston Pizza I 0,115 CAD per aktie
  • Brookfield Asset Management I 0,15 USD per aktie

Tisdag

Onsdag

  • Walmart I 0,52 USD per aktie

Torsdag

Fredag

  • Alm Equtiy pref I 2,10 kr per aktie
  • Klövern Pref I 5,00 kr per aktie
  • Klövern I 0,11 kr per aktie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *