Veckans utdelningar v.16 + ”bonus”

Långfredag och dags att summera en fin utdelningsvecka. Under de 4 dagarna som börsen varit öppen så har det kommit in 10 stycken utdelningar på kontot. Redan nu så har jag slagit föregående års April med 29 %, men med 5½ börsdagar kvar av månaden så kommer det att bli mer. April kommer bli en ruskigt bra utdelningsmånad.


Inte nog med att utdelningarna kommer in dagligen. Jag fick även utbetalning av Nordnets aktielåneprogram för första gången i onsdags. Det är var inga stora summor som ni kan se men det räcker ändå till ”gratis” courtage för 2-3 utländska köp i kapitalförsäkringen. Jag har inte räknat med att få tillbaka något alls från aktielåneprogrammet utan jag ser det som ren och skär bonus.

  • HM 1,14 kr
  • THQ Nordic 23,38 kr

Man kanske borde göra alla framtida köp i kapitalförsäkringen för att kunna ta del av aktielåneprogrammet? Samtidigt är det en inlåsningseffekt att ha aktierna på en kapitalförsäkring eftersom man inte kan flytta aktierna om man vill byta bank. Man måste sälja av dem i sin nuvarande bank och sedan köpa tillbaka dem på nya banken, lite besvärligt och så får man courtagekostnader.


Denna veckans summering av utdelningar

Måndag

Tisdag

  • NCC I 2,00 kr per aktie

Onsdag

Torsdag

Fredag

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *