Veckans utdelningar v.19

Ny vecka och dags för att summera ihop denna veckans summering av utdelningar. Dessa kommer i listan nedan.


Måndag

  • Resurs Bank I 1,80 kr per aktie
  • Boliden I 8,25 kr per aktie
  • Sandvik I 3,50 kr per aktie

Tisdag

Onsdag

Torsdag

  • Akelius Pref I 5,00 kr per aktie

Fredag

  • Bure Equity I 1,50 per aktie + 0,50 kr extrautdelning
  • Ratos I 2,00 kr per aktie
  • Lundin Petroleum I 4,00 kr per aktie

Andra veckan i maj och en bra utdelningsvecka, Akelius är bolaget som delar ut mest till mig just nu per år och det kommer att bli en fin peng in på kontot. Detta är något jag kommer ändra på över tid eftersom jag inte vill att Akelius eller de andra preffarna i portföljen ska väga så tungt som de gör idag. Jag vill att de ska vara ett komplement som genererar pengar till med jämna mellanrum.

Stamaktier är och kommer vara det bästa över tid eftersom man då får ta del av företagets växande vinster i form av stigande aktiekurs och utdelningshöjning. Preffarna har däremot hög direktavkastning och kvartalsvis utdelning som kan vara bra om man vill få utdelning oftare till hög ”ränta” för att kunna återinvestera i mer aktier. Men det finns några risker och jag har skrivit om dem tidigare, läs gärna mitt tidigare inlägg genom att klicka här.

Nu ska jag ut och njuta av det fina vädret med en längre promenad och lyssna ikapp alla poddar som jag inte hunnit lyssna på. Har så många som jag följer så är svårt att hinna med att lyssna så får passa på idag när jag har tid. Skönt att vara ledig på dagen en dag som denna före jag cyklar iväg på nattjobb, det är nu 2 skift kvar innan 5 dagars ledighet.

 

2 reaktioner till “Veckans utdelningar v.19

    1. Hej och tack för din kommentar. Portföljvärdet vill jag gärna hålla för mig själv och angående månadssparandet så är någonstans mellan 30-40% av lön. Sedan återinvesterar jag även all utdelning tillbaka in i portföljen. Ha en fin dag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *